Здравейте!
Казвам се Ина Георгиева и съм майка на Даниел Георгиев 4 години и 8 месеца от гр. Русе.

През октомври 2014 година разбрах, че в Русе започва програма за бебета, деца и родители, която е подходяща на нашето момче (тогава Дани беше на 9-10 месеца). Разговарях със съпругът ми и решихме да видим какво е, как ще се отрази това на нашия син, дали ще има полза от посещенията ни (бях сигурна, че вреди –  няма да има!!! ). Първите няколко срока аз и баща му решавахме, че ще посещаваме KindyROO Академията, но когато детето започна да говори го питахме дали иска или не, дали му е забавно или не и така преминахме през всички класове .  

Записахме пробен урок и ….. да ви кажа, че помня как точно протече първият ни урок – ще излъжа, но помня едно: ДЕТЕТО МИ СЕ ЧУСТВАШЕ ДОБРЕ. Дали от нежната музика, дали заради различната обстановка, дали заради завладяващите игри и упражнения или заради способността на Диана Минкова да общува с бебетата, аз като родител реших, че има какво да се научи и че ще продължим да посещаваме Академията.
През годините синът ми имаше доста любими упражнения като започнем от Row, row, row your boat; Ring Around The Rosy; Toe, knee, chest …. и други песнички, които като чуеше по телевизията или на компютъра искаше да правим съответните композиции от упражнения. И до днес стихчето на желенцето му е любимо, но вече е доста голям и ми е тругно да го правим.
В началото не вярвах, но с течение на времето се убедих, че нашите малки деца запомнят коя песен за кое упражнение се отнася. Имам пред вид Hello song, Treasure bag song, Goodbye song, Upside down. крокодила, парашута … И като споменах парашута … склонна съм да твърдя, че и на родителите ще им е забавно да релаксират към края на занятието с шарения и забавен парашут.
Със сигурност съм пропуснала някои любими игри, но смятам с това да приключа.

Познати родители са ме питали какво правим и аз като взема да им обяснявам минава време, подканвам ги да пробват, да не се отчайват ако не се получи от първия път, да са постоянни и търпеливи с децата си (дори понякога съм имала чувството, че обяснявам така все едно имам нещо общо с организаторите…) и т.н. докато една майка след поредното подпитване ме застреля със въпроса: „А КиндиРу възпитава ли?” – загубих ума и дума и спрях. Като се замисля ДА, до известна степен възпитава не само невръстните ни деца, но и нас самите.

Че отговорът ми на въпроса KindyROO Академия за кого е? – за всеки: за бебета, деца, родители дори и организатори и учители (вярвам, че няма да засегна никого с това си мнение). КиндиРу децата са толкова изобретателни, че понякога без да искат и без да целят дават идеи на нас „големите” какво още може да се прави с даден уред по време на часовете.
Що се отнася до ползите за синът ми от посещенията ни не мога да изброя всичко – организираност, съсредоточеност, наблюдателност, чуство за такт и ритъм, умения за „работа в екип” (групова игра имам пред вид ☺ ) и много, много други.  

Щастливи сме, че Академията за бебета, деца и родители достигна до нас благодарение на целия ВИ екип и на нашата прекрасна Диана Минкова.

Очаквайте ни скоро отново В ЧАС С ВАС!!!

С УВАЖЕНИЕ

ДАНИЕЛ, ИНА И ГЕОРГИ

ГЕОРГИЕВИ